Logent laajensi Suomen markkinoille kesällä 2023 ostamalla Logistikas Oy:n koko osakekannan. Pohjoisella leveydellä luodaan entistä parempaa kannattavuutta, uusia palveluita ja maantieteellistä kasvua.

25 vuoden ikään kasvanut Logistikas Oy vaihtoi kesäkuussa 2023 omistajaa, kun pohjoismainen logistiikkayhtiö Logent AB osti yhtiön osakekannan KH Group Oyj:ltä sekä muilta omistajilta. Lokakuun alussa vaihtui yhtiön nimi ja brändi.

Ruotsalaiset juuret omaava Logent toimii kotimaansa ja Suomen lisäksi myös Norjassa, Tanskassa ja Hollannissa. Yrityskaupan myötä Logent etabloitui Suomen markkinoille saaden vahvan jalansijan vaativien asiakasympäristöjen osaajana tunnetusta Logistikaksesta.

Sekä Suomessa että Ruotsissa toteutetaan tuotannollisten yritysten logistiikkapalveluita hyvin samantyyppisissä ympäristöissä. Toimintaperiaatteisiin kuuluu asiakaskohtaisesti personoidut, yksilöllisiä tarpeita parhaiten vastaavat ratkaisut. Näistä esimerkkeinä Ruotsissa SAAB ja Suomessa ydinvoimala-, telakka- ja puolustusteollisuus.

– Meillä on paljon samanlaisuuksia asiakaskunnissa, osaamisessa ja toimialoissa, sekä tietyllä tapaa myös filosofiassa. Logistikas on kasvanut koko ajan kannattavasti ja asiakkuudet ovat hyviä. Nämä olivat Logentille tärkeitä asioita, sillä tällaiselle kasvualustalle on mahdollisuus rakentaa uutta, Logent Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä Senior Advisoriksi maaliskuussa siirtynyt Toni Brigatti sanoo.

Osaamispääomaa ja maantieteellistä kasvua

Yhtenä tärkeänä osana kehitystä ja kasvua palvelutarjonta laajeni tammikuussa 2024, jolloin yhtiö aloitti myös Suomessa huolinta- ja tullauspalvelut. Pohjoismaiden kattava Logent-verkosto luo asiakaskunnille huomattavia synergiaetuja. Eri maiden asiakkaat voivat nyt hoitaa logistiikkaansa helposti yhden kumppanin kautta Suomeen ja toisinpäin.

Logentilla on Ruotsissa pitkän ja monipuolisen logistiikkapalveluiden, -ratkaisujen ja -konseptien suunnittelukokemuksen omaava osasto. Kasvaneen osaamispääoman myötä kyetään myös Suomessa kehittämään palveluita entisestään.

– Näemme ison kasvupotentiaalin. Huolinta- ja tullauspalvelut ovat herättäneet asiakaskunnassame kiinnostusta. Haemme aktiivisesti myös uusia asiakkaita. Voimme tarjota asiakkaillemme esimerkiksi varastointipalveluita Ruotsista, Brigatti kertoo.

Logent toimii Suomessa tällä hetkellä yhdeksällä paikkakunnalla, eli Raumalla, Porissa, Jyväskylässä, Vaasassa, Hämeenlinnassa, Eurajoen Olkiluodossa, Nokialla, Jämsässä ja Saarijärvellä.

– Tunnemme Suomen logistiikka-alan toimijat ja niiden omistajat, joten tiedämme tarkoin tulevaisuuden näkymät. Strategiana on kasvattaa yhtiötä kannattavasti, laajentua maantieteellisesti uusille alueille, laajentaa palvelukonseptia sekä saada uudet palvelut kiinteäksi osaksi arkea. Profiloidumme jatkossakin korkean vaatimustason asiakasympäristöihin.

Logent Group

  • Perustettu vuonna 2006 Ruotsissa
  • Toimii Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Tanskassa ja Hollannissa
  • Liikevaihto: 190 MEUR
  • Henkilöstömäärä: +3000
  • Toimipaikkoja: +40

Osana muutosta Suomen tytäryhtiöiden nimet muuttuivat: Logistikas Palvelut Oy on tätä nykyä Logent Services Oy, Logistikas Hankinta Oy on Logent Procurement Services Oy, Logistikas Vaasa Oy on Logent Vaasa Oy ja Logistikas Tehdaspalvelut Oy on Logent Factory Services Oy